петък, юли 26, 2024
Идеи за двора

Още интересни и полезни идеи за двор

Ние сме привърженици към схващането, че това, което си направиш собственоръчно, е най-ценно и хубаво. Поради тази причина ще продължаваме да ви показваме още интересни и полезни идеи за двор и за всички кътчета на дома. 

Времето се затопля, работата по градината и двора се възобновява и остава да се вдъхновим с нови творчески идеи и да ги изпълним.

Показахме ви интересни аксесоари от стари автомобилни гуми, минахме през материали за рециклиране, а сега се спираме на декоративни и полезни идеи за двора.

Скрийте маркуча

През топлите дни се налага често разпъване на маркуча и употребата му във всяко кътче на двора. Това се случва с много обикаляне и лейка или дълъг маркуч. Вторият е изнервящо да се прибира и изкарва всеки ден, а в несгънато състояние разваля подредеността на двора. Необходимо ви е място за лесно прибиране и това може да се случи в показаната на изображението дървена саксия. Хитро, нали? Имате красива саксия, с кухо дъно, което служи за съхранение на поливните аксесоари.

Чешма

Като говорим за поливане на двора, да обърнем внимание на самата външна чешма. Само с едно интересно парче дърво и няколко ВиК елемента, можете да си сглобите подобна чешма. Добре ще е да обработите и дървената повърхност и да я лакирате, защото ще се мокри, но всяка една стъпка от процеса изглежда лесна и бърза. 

Градински бар

Когато нямате достатъчно място, трябва да използвате изобретателност. Подобен е случаят на следващото изображение – малък, градински бар. Компактен, но много ефектен. За направата му може да се използва стар шкаф, палети, дървен материал и  много въображение. Дори и да нямате голям двор, това кътче ще се превърне в любимо място за посрещане на  гости и градински почерпки.

Скрийте коша за отпадъци

Големите зелени контейнери за отпадъци често могат да развалят екстериора. Идеята да бъдат скрити в дървена конструкция, покрита с цветя, звучи и изглежда чудесно. Ако разполагате с повече от един кош (например за разделно събиране на отпадъци), подобна “къщичка” ще подобри излъчването на двора, ще внесе красота, место да отнема от красотата и комфорта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *