петък, юли 26, 2024
Обзавеждане

Декорации в дома през лятото

Няма как да пропуснем, че е лято. Градусите превишават 40, а най-добрият ни приятел се оказва климатика. Докато чакаме жегата да отмине, може да  се настроим слънчево, морско и  свежо с декорации в дома през лятото. 

А те могат да са разнообразни и да пасват на нашия интериор, допълвайки красотата му.

Не ви насърчаваме да прекалявате със сезонните декорации, освен ако не желаете, разбира се. Дори и малкият акцент би допринесъл за това приповдигнато лятно настроение. 

Къде можете да добавите декорации в дома през лятото 

Почти навсякъде! Ще концентрираме вниманието си в интериора. 

Кухня

Съвсем леко и закачливо бихте успяли да интегрирате лятото в своята кухня. Поставете лятна покривка или подложки за хранене в топъл и тематичен десен. Какво друго ли? Купичките за сладолед, например, могат да са съобразени със сезонните тенденции и цветове. Друга посуда, като плата, чаши, сламки,салфетки, купи също може да крещи „лято е!“. Закачливото розово, белите и сини райета или десените със свежа растителност – този избор оставяме на вас. В кухнята може да добавите и купа със сезонни плодове, но ние препоръчваме, те да си се охлаждат в хладилника. 

Всекидневна

Какви чудеса бихте сътворили в тази стая! Като започнем от аранжиране на масата и приключим с десените на дивана. Изкарайте летните възглавнички, приберете одеалата  и си позволете да добавите мидичка тук-там. Статуетките и аксесоарите с летни мотиви биха освежили стандартните елементи върху секцията. Не се нуждаете от тежки и дебели килими, а от свежи и ефирни такива. Позволете на пространството да диша.

Антре

Самият факт, че дебелите връхни дрехи и ботуши отстъпват място на сламена шапка и сандали, допринася за положително и топло настроение. Преценете пространството и разполагайте според него. Един шал, в летен стил, не би заел много място, ако небрежно се вее на закачалката. А композиция от свещи, фигури и ароматни елементи ще го допълнят идеално. На вас остава да разположите слънцезащитата и очилата на видно място и да не забравяте за тях.

Баня

В това помещение може да заложите на аромати с летен бриз и свежи цветове на хавлиите. Не пропускайте, че и платчето пред банята  и завесата до душа са аксесоари и подлежат на подмяна. Морските елементи ще са чудесен декор. 

Спалня

Нямате летен вариант на спално бельо и нищо не би ви подхождало на интериора? Лятото може да се интерпретира в толкова много цветове и шарки. Добавете картина с морски пейзаж, комбинирайте я с декоративни възглавници и аксесоари на пердетата. Спалнята се превръща в средиземноморски рай. 

Други декори

Всяко едно помещение може да се превърне в летен рай. Само добавяне на ароматен нюанс, би променило стаята. Обърнете се към бохо стилът, ако ви липсват идеи за декорации в дома през лятото.  И все пак не забравяйте, че понякога и малка промяна е достатъчна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *