събота, юли 20, 2024
АктуалноИдеи за двора

Какво да направим от стари автомобилни гуми (Галерия)

Понякога се удивляваме от безкрайната фантазия и въображение на хората. Умението ни да вдъхваме живот на стари и непотребни вещи е не само полезно за планетата, но и може да превърне в невзрачния ъгъл в шедьовър. Вече сме ви показвали природосъобразни декорации, включващи автомобилни гуми: Природосъобразни идеи – декорация за градината от отпадъчни материали.

Но този свят е толкова необятен, че идеи дебнат отвсякъде.

Маса

Разнообразни вариации от арт- ентусиасти се въртят в “мрежата”. Масите варират според вкуса. От семпли и елегантни, до щури и цветни. Облечете гумата с канап, сложете светлини във вътрешността ѝ. Затворете със стъкло и вероятно ще се наложи да повдигнете на малки крачета. Получава се интересна маса за кафе. Напълнете гумата със списания и вестници, така че те да се виждат от стъклото. ефектно и практично. Чудихте се къде да ги поставите, нали? Имаме и идеи за РЕЦИКЛИРАНЕТО им

Табуретка

Респективно на масата, ако вместо стъкло, поставите дунапрен или възглавнички върху гумата и я облечете в текстил, тя ще се превърне в симпатична табуретка.

Направете си цял сет, ако този овален дизайн ви допада. Можете така да облечете гумата, че да не си личи изобщо произходът на новата мебел. 

Люлка

Тук си трябва майсторлък и малко замисъл, иначе гравитацията ще си свърши работата. А това няма да ви се понрави. Снабдете се със здрави въжета и още по-здраво място за закрепяне на люлката. Не гарантираме, че ще е удобно, поне ще е забавно (и за конструиране и за употреба).

Саксия

Вертикално или хоризонтално разположени, гумите могат да се превърнат и в импровизирани саксии. Оцветете ги в различни цветове и ги разположете като пирамида. Добавете малки камъчета. Получавате алпинеум, готов да бъде залесен с разнообразна флора. 

Кладенец

Напълно декоративен, разбира се. Нареждате 2 автомобилни гуми, една върху друга и изграждате  допълнителна конструкция, наподобяваща видимата част на кладенец. В самото тяло на гумите можете да напълните почва и да ги използвате като саксия. Можете да поставите светлини. Цялата декорация е плод на вашето въображение.

Нарисувайте тухлички от външната част, или шпакловайте с автентична мазилка, за финал.

Легло за любимеца

Трябва ви външната част на гумата, за да има пространство за легло. Важно е да уточним, че в една автомобилна гума би се събрала малка до средна порода куче и повечето котки (не, ти Гарфилд). След изрязване на гумата, изгладете ръбчетата, за да не причиняват дискомфорт на любимците. Разполагате една мека възглавничка и любимата играчка и готово!  Да не пропуснете и моментът с декориране. Лапички, кокалчета (рибки за коте) и дори името на животинчето. Да не пренебрегваме зайчета, морски свинчета, игуани и др. Вероятно и на тях ще им е удобно в такъв вид легло.

Декоративна фигурка от автомобилни гуми

Тук ще оставим идеите да говорят сами.

Снимков материал: Pexels

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *