събота, юли 20, 2024
АкцентХоби

Арт джаджи за творци

Изкуството не е това, което беше. На помощ в нашия творчески път идват много пособия, които ни позволяват да се отдадем на музата, без да мислим за подробности. Ще си кажете: ”Един художник не се нуждае от нищо, освен бои и четка”… Дали? Но не великия испански художник, а възклицателното запитване, дали всички арт джаджи биха били полезни за един творец?

Отговорът ще се материализира, след като разгледаме какво толкова специално е измислено, в помощ на художниците, били то професионалисти или хоби творци. Ето какво сме подбрали:

Арт джаджи

Електрическа гума

Разбира се, че има! Този вид гума обикновено е и с много малка площ на изтъркването, за да позволи прецизност. Графиката не е лек жанр в изобразителното изкуство и творците често разчитат на гума. Тя е необходима не само за поправяне на грешки, а може да допринесе и за лесно отстраняване на участъци с вече нанесен графит. Все едно рисувате, но триейки, увеличавайки негативното пространство.

Пример за негативно пространство с позитивно личице.
Пример за негативно пространство с позитивно личице.

Подложка за оцветяване

Може да поставите вестник, картон или найлон вместо специална подложка. Първото и второто не биха успели да предпазят повърхността от намокряне, третото дори няма да го обсъждаме, защото не веднъж или два пъти сме си разливали водата, при рисуване. Подложката за оцветяване е като обособяване на територия. Чрез нея художникът показва ”Това е моето място, аз тук ще творя!” Погледнато не от хумористичната страна, подобни подложки се изработват от силикон, полипропилен или материал, който може многократно да се  боядисва и се изчиства лесно. Практичността им е ясна, дори и когато използвате статив.

Куфарче за всичко полезно

Точно като домашните майстори и творците биха се радвали да съберат всичките си пособия в нещо, което могат лесно да разнасят. Няма нужда да се лъжем, че куфарчетата ще съберат всичко и в същото време ще са леки, функционални и преносими. Истината все пак е, че подобно аксесоари за съхранение са много полезни защото биха побрали поне основни материали, а често имат и функцията, да се преобразяват в статив. Един млад ентусиаст в изобразителното изкуство удобно би могъл да рисува горски пейзаж, след което да се премести и да твори на плажа.

Закачлив въпрос: Ако имате място за 5 тубички с боя, кои цветове бихте взели?

Уред за почистване на четки

Бихме категоризирали тази джаджа като иновативна и много полезна. Иновацията, не се крие в механизма на работа, даже напротив – той е доста опростен. Просто пълните контейнера с вода, а с натискане на бутона, имате винаги ново, чисто количество течност в кладенчето. Оцветената вода се събира в отделен контейнер, така лесно могат да се използват тъмни цветове, след това по-светли, без никакво значение в реда. Този аксесоар може да се използва от малки и големи творци, за всякакви четки. Ако погледнем от екологична гледна точка, водата, изхабена при едно рисуване, е използвана оптимално.  Можете да се запознаете с повече информация и да поръчате ТУК .

уред за почистване на четки
Уред за почистване на четки

Условията за творене се подобряват, благодарение на интересните и практични хрумвания. А след като са създадени, защо пък да не се възползваме?

Очаквайте още интересни арт джаджи за творци. А смятате ли, че тези са полезни?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *