петък, юли 26, 2024
Обзавеждане

Структурите за вграждане в банята

Винаги се впечатляваме от внушителните бани и тоалетни в хотели, заведения и други публични места. Мислим, че дизайните са скъпи за реализация и трудни за поддръжка. В това може и да има капка истина, но красивите и елегантни тоалетни за вграждане, съвсем не са невъзможни в домашни условия. Структурите за вграждане в банята са изпълними, като са ви необходими опитен майстор, идея и да – заделени финанси.

Ето няколко съвета и нашето мнение за структурите за вграждане:

Ако сте избрали структурите за вграждане във вашата баня

Със сигурност този вариант на тоалетна е много елегантен, но трябва да прецените няколко фактора. Те ще са водещи за вашия краен избор. 

Пространство

Може да се каже, че тоалетните за вграждане, както и всички други системи за вграждане изискват допълнително пространство. Необходима е конструкция, в която да бъдат монтирани. В същото време казанчетата, на някои стандартни модели тоалетни могат да заемат много повече място и да превърнат помещението в кибритена кутийка. В схемата на монтаж обикновено се описва и минималното място, необходимо за побиране на вградената част.

Избор на модел

Не трябва по никакъв начин да правите компромис с марката и качеството. Имайте предвид, че понякога евтиното излиза скъпо. Цялата инсталация, както и казанчето на тези тоалетни е вградена в стената. Колкото и добре да сте обмислили аварийния отвор, то може да се наложи къртене.. Е, със сигурност не бихме се радвали на къртене на новите плочки, нали?

Авариен отвор

Ако имате възможност, обмислете допълнителен такъв скрит прозорец в плочките, който да дава достъп до вградения панел и инсталацията на тръби. Ако сте заложили на по-качествен модел, то може да не ви се наложи, но все пак, всичко се случва. 

Допустимо тегло

Тази величина, се споменава от производителя и е възможно да ни се стори прекалено завишена. Не я подценявайте и не се опитвайте да изпробвате лимитите на вече инсталирана тоалетна. При всички положения, неопитни потребители на подобна тоалетна биха се чувствали странно, когато я използват за пръв път. Не, не би трябвало да падне толкова лесно. Не мислете само за това. Основната рамка, на която цялата конструкция де държи е изработена от метал. Тя  би трябвало да е закрепена към стената, към пода и в последствие е стабилизирана добре. При правилен монтаж, не би трябвало да изпитвате проблем с експлоатацията. 

Доверете се на специалист

Дори и да успеете със своите аматьорски умения да инсталирате стандартна тоалетна, за този модел са необходими познания и опит. Разбира се, може да гледате клипове “Стъпка по стъпка”, но само на ваш риск… Производителите, най-вероятно са ви снабдили с пълно ръководство за монтаж и това е много добре. И все пак препоръчваме да се допитате до майстор, въпреки това, колко голям строителен ентусиаст сте. Съветите и опитът са винаги от полза. Ще продължаваме да повтаряме, че цялата тази система най-вероятно ще бъде покрита със слой плочки. Нека не ги къртим за възможно най-дълго време.

Нашето мнение

Структурите за вграждане са много елегантно решение за баня, която може да си позволи нужното пространство. В комбинация с други вградени системи, се поддържа линията и процентът елегантност се вдига. Вградените елементи позволяват на помещението да “диша”, без стърчащи тръби, метални аксесоари и възможно най-малко видими части. Това е по-скъпото решение, няма как да го отречем. Всеки би преценил за своя проект, дали си заслужава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *