петък, юли 26, 2024
Обзавеждане

Идеи за съхранение на обувки

Смяната на сезоните налага подмяна на гардероба. Напълно в реда на нещата е да се подменят и чифтовете обувки. Ботушите и плътните, дебели боти отстъпват място на по-леки и удобни обувки.  Ето няколко интересни идеи за съхранение на обувки.

Съхранение за обувки в антрето

Най-стандартните начини за съхранение на обувки остават шкафовете и етажерките. Те могат да са изработени от дървен, пластмасов или метален материал. Формите и цветовете също варират, според наличното пространство и стил на интериора. Едни предпочитат затворените шкафове, които позволяват по-голяма дискретност и изчистен дизайн. Изборът на отворени етажерки си има своите плюсове – удобство, проветряване и по-лесно ориентиране. Също така, гостите ще са по-предразположени да поставят обувките си на отворена етажерка, вместо да “ровят” в чужди шкафове. 

Идеите за съхранение на обувки в антрето са разнообразни. Ще ви споделим няколко интересни предложения:

Обичаме да комбинираме темите  “Направи си сам” и “Рециклирай”. Точно поради тази причина ще  ви представим и няколко интересни предложения в тази насока:

Не забравяйте, че трябва да намерите удобно и достъпно място за разположение на пантофи и чехли за вкъщи. Предразположете гостите си да си вземат чифт, когато влязат в дома ви. Ето закачливи идеи и по тази тема:

Идеи за съхранение на обувки в други помещения

Все пак антретата често са малки помещения. Възможно е, те да не могат да поберат всички обувки, особено на по-голямо семейство. Това налага малко повече изобретателност в съхранението на важните аксесоари. Обувки можете да държите в гардероба, под леглото и дори в шкафа. Винаги можете да съберете зимните чифтове в торба и да ги оставите в килера. Това не е много добра идея, поради евентуална деформация на моделите. Дори и летните модели, като сандали и джапанки не са в безопасност, поставени в обща торба.

Правилното съхранение на обувките е от голямо значение за техния живот… А и за свежестта у дома. Колкото и свежи да са стелките на обувките, някои  гумени материи имат специфична миризма. Как да предотвратите неприятните миризми? – Със специални аксесоари за съхранение на обувки. Можете да се сдобиете с пликове за самостоятелни чифтове, както и пластмасови кутии с подобно приложение. Когато обувките са разположени самостоятелно, в добре затворени пособия, те със сигурност ще могат да се разположат дори и в гардероба, при дрехите. Пространството под леглото също е подходящо за тази цел. Не пропускайте да поставите парчета хартия в обувките, за да не се деформират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *