събота, юли 27, 2024
ОбзавежданеАктуално

9 стъпки, с които да освежим банята

Ремонтите на банята са свързани с много финанси, рушене и главоболие.

“Какви плочки да подбера? А мога ли да преместя мивката? Как ще съберем всичко в такова малко пространство?”

Въпросите изникват един след друг, а истината е, че с няколко лесни стъпки можем да освежим банята до неознаваемост.  Ако сте извършили ремонт в близките години и се нуждаете от леко реновиране на това помещение, продължете да четете. Мебелите и аксесоарите са овехтели, хаосът е превзел помещението и не можете да намерите любимата си гъба? Време е да разгледате нашите 9 стъпки, с които банята да получи нов живот:

1 Приберете излишното

Неведнъж сме казвали, че минимализмът е естетика и чистота. Приберете натрупаните излишни елементи. Препаратите скрийте в шкаф, а що се отнася до кърпите, една е достатъчна. Пакети и кутии с козметика и аксесоари е добре също да бъдат прибрани. Когато освободите пространството от излишните вещи, то ще изглежда по-голямо. Това е плюс за всяка баня, особено за малките такива.

2 Сменете завесите и постелките

Ако старата завеса ви е омръзнала, заменете я с нова, която да хармонира на интериора. Отделете достатъчно време, за да  намерите подходящия цвят. Не се примирявайте с наличните в най-близкия магазин. Съчетайте я и със завесите на прозореца (ако разполагате с такъв). Не изневерявайте на десена и при избора на постелки. Комбинирането на такива единични елементи ще придаде лукс на помещението.

3 Нови шишенца за козметика

Снабдете се със еднотипни бутилки, в които можете да изсипите всичката налична козметика. Вместо на показ да стоят няколко разноцветни опаковки с шампоани, балсами, душ-гел и какво ли още не, използвайте специални еднотипни бутилки, с удобна дозаторна помпичка. Излишно е да споменаваме, че цветовете трябва да са подбрани според цялостната интериорна идея. Изберете и подходяща сапунерка и допълнителни аксесоари.

да освежим банята
Елегантни шишенца

4 Нова лампа

Понякога една малка промяна може да преобърне визията. Малките елементи ще ни помогнат да освежим банята. Преценете дали е възможна подмяна на осветителното тяло с по-актуално такова. Изберете подходящ плафон, стенна лампа, или друго. Не предприемайте подмяна сами, ако не сте запознати с подобни манипулации. Доверете се на специалист.

5 Обновете дръжките

Тази козметична манипулация сме я включили, защото е лесна, но резултатна. Уверете се за размерът на старите дръжки от шкафовете и потърсете нови. Цените варират, според марките и материала. Със сигурност ще намерите нещо достъпно и красиво. Ако търсеният ефект е хармония, то ще го постигнете, когато всички мебелни дръжки в помещението са в един стил. 

6 Добавете цветя и аксесоари

Връщайки се на точка 1 ще предупредим да не прекалявате. Ако имате свободна лавица или ниша, в която да разположете цвете – направете го. Влагата в банята е подходяща за отглеждане на скандинавски мъх.  Друг вариант са изкуствените цветя. Зеленината в това помещение е винаги добре дошла!

7 Изкуство на стената

И какво като е баня? Защо да не поставите нещо артистично на стената. Направете го, разбира се, ако имате по-суха област от стаята. Картина, плакат или разчупено огледало – изборът е ваш. А в прекалена близост до душа, “изкуството” трябва да се свежда до гумено патенце.

8 Ароматни елементи

Най-доброто впечатление в една баня прави аромата. Ако влизайки усетите чаено дърво, цитруси, иланг-иланг и пачули, престоят в банята ще е релаксиращо и приятно преживяване. Можем да освежим банята с ароматни свещи и ароматизатори под всякаква форма.

9 Поддържайте чистота

Най-добрият начин за освежаване е непрекъснатата хигиена. Поддържаната и чиста баня е красивата баня. Може да имате най-скъпото обзавеждане и да сте вложили много, но няма нищо, което да отива на тази стая (както и на всяка друга) повече от чистотата.

Съветите ни са изпълними, без да се налага пребоядисване, къртене или генерални решения. Пълно ремонтиране на баня и съвети, свързани с този процес, ще разгледаме в друга публикация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *