събота, юли 20, 2024
Обзавеждане

Трикове за луксозно излъчване на дома

Когато правим ремонт, най-често приоритизираме помещения, според нуждите ни и не мислим дали домът има луксозно излъчване. Баня, кухня и спалня са с приоритет. Но едва частица от тези помещения бива забелязана от гостите ни. Всекидневната е най-посещаваното и обитавано помещение. В тази статия няма да ви предлагаме закупуването на златни свещници, с диаманти (макар, че и те биха помогнали). Целта ни не е да налагаме фалшив стандарт на живот или показност. Всеки свързва понятието “лукс” с различни неща. Добавяне на луксозно излъчване на една стая не е задължително свързано с големи разходи, или липса на вкус. Да не забравяме, че и единицата за осветеност също е лукс. В този ред на мисли, нека озарим жилището ви с малки трикове.

Как да придадем луксозно излъчване

Кое прави едно жилище луксозно? Джакузито, или самото усещане за стил и издържаност. Вероятно и двете, но ние ще наблегнем на второто. Не бързайте да си купувате джакузи.

Един дом, след като разполага с всичко необходимо за обитателите му, той е готов да се превърне в луксозно място. Дребни детайли, като скриване на кабелите, без виждащи се тръби и дефекти, лесно преобразяват обикновеното жилище в лукс. Според нас, комфортът и уютът са лукс.

Цветове

Първите основни подобрения включват подбор на цветове, добавяне на фототапет или акцентираща стена. В никакъв случай идеята на лукса не е да се набляга на искрящи цветове на благородни метали. Те могат да присъстват, но вплетени в нежност и деликатност. Неутралните цветови нюанси, съчетани с подходящи аксесоари и декорации не са липса на въображение. Фототапетът добавя пространство в помещението. А една голяма и просторна стая крещи “лукс”. 

Растения

Растенията добавят блясък у дома. Разположете ги на красиви лавици, или цветарници. Постарайте се, те да са в еднакви саксии. Точно изборът на саксия или ваза може да промени коренно излъчването на помещението. Ако прозорците ви са малки, просто монтирайте релсата за пердета до тавана. Този трик ще направи илюзия за големи прозорци, а те са си лукс.

Правилен подбор на пердетата

Закритите прозорци с “тежки” пердета внасят драматизъм. Подберете няколко хармониращи нюанса и не подценявайте аксесоарите за тях. Завесите могат да преобразят стаята. Страхотен трик, за да направите стаята визуално по-висока, е да монтирате релсата за завеси близо до тавана. Това ще създаде илюзията, че стаята е по-висока, а прозорците по-големи. Все пак, можете да разгледате други възможни аксесоари за прозорците.

Минимализъм

Заложете на минимализъм в интериорния дизайн. Почистете натуриите по рафтовете. Оптимизирайте пространството и приберете всичко, което е излишно.

Декорации

Не прекалявайте с тях, но не забравяйте, че имате нужда от акцент в стаята. Изкуството добавя стойност към всяка стая. Може да заложите на композиция от картини на една стена и тя да се превърне в акцентът на стаята. Допълнете с ароматни свещи и деликатни декорации. Еднаквостта в стиловете на аксесоарите също е важна. Ако салфетникът си подхожда с фруктиерата, ще ви даде точки стил.

Камина

Камината е уют. Стилизирана добре, според дизайна на интериора, тя може да се превърне в сплотяващият елемент на пространството. 

луксозно излъчване
Трикове за луксозно излъчване на дома

Луксът е усещане за чистота и поддържаност.

Снимков материал: Pexels

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *