петък, юли 26, 2024
Обзавеждане

Таванът в детската стая

Детската стая е първото лично наше осъзнато кътче. Тя често се съобразява с интересите и предпочитанията на малките обитатели. Стаята трябва да е безопасна, практична, удобна, но и изпълнена с места за вдъхновение и развиване на въображението. Таванът в детската стая е първото нещо, което детските очи виждат, когато се събудят. Защо трябва той да е бял и скучен, като има толкова много други възможности?

Ако искате да разнообразите детската стая със смели решения, за малки мечтатели, продължете с четенето.

Таванът в детската стая и неговите безкрайни възможности

Стикери

Най-лесният начин за разнообразяване на таван е стикери, които светят в тъмното. Подобни декорации бяха голяма радост през нашето детство, а днес разнообразието е много голямо. Освен звезди е възможно да откриете по-големи фигури, планети и други.

Ефектно осветително тяло

Ако все пак желаете да запазите монохромността на тавана, предлагаме да заложите на красива и ефектна лампа. Осветителните тела за детска стая могат да надминат и най-големите ви очаквания. Възможно е да откриете такива, които не само си подхождат по цвят и тема, но имат и допълнителна функционалност.  По-големите модели, са напълно достатъчни, като акцент на тавана.

Облаци

Какво по-естествено от красивото небе? Релакс и спокойствие ще изпълнят пространството, когато на тавана са застинали пухкави облачета. Таванът в детска стая с облачно небе е чудесна идея и със сигурност ще зарадва малчуганите. Изпълнението също не би трябвало да е сложно, освен ако не гоните реалистичност. За облаци използвате шаблони, които запълвате с латекс. Декоративният тапет, с тази тема, също е опция.

Космос

Малките откриватели ще се развълнуват, ако над главата им се разкрива космическа гледка – планети, звезди, ракета, а защо не и космонавт. Космосът е безкрайност на въображението. Вечер деликатно тавана ще озаряват звезди, а през деня на показ ще излиза всеки един детайл. За тази идея ще ви е необходимо търпение и прецизна работа с четката. Открийте референтни изображения и експериментирайте, или се доверете на специалист.

Фигури

Цветните фигури на тавана ще го освежат и направят по-весел. В комбинация с по-комплексна конструкция, като окачен таван, могат да се получат чудеса. Направете няколко нива, оцветени в различен начин и добавете LED осветление

Често концентрираме цялата си креативност върху стените и обзавеждането на детската стая. След това оставаме с леко разочарование, когато те бъдат захабени от любопитни детски ръце. Това е още един плюс да насочите вниманието си към тавана – децата трудно ще го стигант и  ще му се възхищават от разстояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *