събота, юли 20, 2024
ОбзавежданеАктуално

Приложения на LED лентите в интериора

Можете да намерите все повече места и приложения на LED лентите у дома. Те могат да се превърнат в основен източник на светлина в помещенията. Разбира се, това зависи от големината на стаята и силата на излъчената светлина. 

Къде можете да използвате LED ленти?

Във всекидневната

Разнообразието от цветове  могат да превърнат обикновения таван, в модерен. Добавете скрити LED ленти, които да се управляват с дистанционно. Сменяйте осветлението, според настроенията си. Обикновено, такъв вид осветление се комбинира с основен източник на светлина.

В кухнята

Едно от удобствата за всяка кухня е LED лента, която да подсилва осветлението в най-оживеното място на дома. По цялата дължина на горен ред шкафове се поставя такова осветление. Най-често, когато сте обърнати към плота, вие сте в гръб на основната светлина и засенчвате работното поле. Повярвайте ни, светещата лента е незаменим помощник и след като свикнете с нея, без нейното присъствие ще е винаги тъмно. Виждате чудесно и без напрежение извършвате всяко ваше действие. Вечерята става чудесна, а кухнята изглежда съвременна и удобна.

 LED лентите в кухнята
LED лента в кухнята

Обновете кухненските шкафове и скрийте светещи ленти в тях. Осветете и най-тъмните ъгълчета на кухнята. Това би ви стимулирало и по-често да ги почиствате.

В спалнята

Този тип осветление може да се използва за четене. При регулиране степените на осветеност, децата биха спали по-спокойно на заглушена светлина. В спалнята използвайте LED лентите и като акцентиращо осветление на ниши или мебели. Светещо легло? Защо не! Трябва ви самозалепяща лента, която често се предлага с дистанционно и куп опции.

В банята

Баните обикновено са по-малки помещения, които не се нуждаят от много силно осветяване. От друга страна, те често са без достъп до естествена светлина. Направете си изкуствено „слънце“ на тавана, под формата дискретни LED ленти.

Рафтовете и нишите в това помещение изглеждат много драматично, особено ако сте подбрали по-тъмни десени на стените. 

Когато ще използвате подобно осветление в помещения с повишена влага, уверете се, че моделът лента е пригоден за подобни условия.

В офиса

Тук не трябва да се прекалява и ефектът да не се превърне в кич. Все пак, ако имате стена, която се нуждае от акцентиране, това е едно от многото приложения на LED лентите. Светлина под бюрата? – Въображението ви е граница. Не е задължително осветлението да е само по тавана. Ъглите на стаята също са интересно място за поставяне.

В коридора

Когато футуризмът се намеси в интериора се получават главозамайващи творения. Поставете LED ленти с чупки по стените, по цялата дължина на коридора. Те ще приканват гостите, посочвайки правилната посока. Добавете им сензори за движение и коридорът ви се превръща в космически кораб от бъдещето. Ако това подхожда на цялостната интериорна идея, осмелете се и го направете.

Други приложения на LED лентите в интериора

Това осветление винаги може да се използва за допълнително, по време на празници. Но най-много ни харесва, когато хората импровизират и превръщат обикновеното в шедьовър. Споделяме ви главозамайващ дизайн, реализиран с LED лента (не коментираме практичноста,  безмълвни сме пред красотата).

Подобни изпълнения са напълнили интернет пространството. Планираме да направим опит и ние!

Снимков материал: Pexels

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *