петък, юли 26, 2024
Хоби

4 идеи на картички за влюбени

За направата на ръчно изработена картичка, не са ви необходими специални познания или много сложни техники. Материалите също можете да намерите лесно. Импровизацията се крие в различните цветове на основата и какви други нюанси биха стояли добре върху тях. Да на направим заедно 4 идеи на картички за влюбени.

Започнете с изрязване и биговане/прегъване на избрания лист или се снабдете със заготовка за картички – вече прегъната прилежно.

Материалите

Ножица, лепило за хартия или двойно лепящо тиксо и няколко маркера, са основните материали за бързи и лесни картички. За тънки и прецизни линии използвайте тънкописец. Разбира се, може да експериментирате с акрилни бои, пастели и други материали. Това би разнообразило фона. Важно е да знаете, че ако използвате мазни пастели, маркерите няма да работят добре върху тях.

4 идеи на картички за влюбени
Материали

Картички за влюбени

1. Върху бял фон

Върху бял фон можете да импровизирате с разнообразни цветове и форми. Тънкописецът ще е най-добрият ви приятел. Изображението може да е семпло, добавете закачлив надпис. Оцветете само малки акценти, включете нещо персонално и лично, за да направите картичката още по-специална.

4 идеи на картички за влюбени
Бяла картичка
4 идеи на картички за влюбени
Бяла картичка

2. Върху тъмен фон

Картонът за картичка може да е в по-контрастен и тъмен тон. Червеното (от примера) може да се замени, с крафт картон или сиво. Върху такива цветове се работи чудесно с бял маркер. Ние избрахме да направим симпатична картичка с нестандартно, за този празник, животинче. Използвахме цвета на основата и оставихме няколко обекта в нейния цвят. Картичката се получи страхотно.

4 идеи на картички за влюбени
Червена картичка
4 идеи на картички за влюбени
Червена картичка

3. Върху перлен фон

Не пречи да придадете малко луксозно излъчване на картичката, когато подберете перлен картон. Въпреки неговата лека гланцираност, е възможно да използвате всички маркери, флумастери и подобни за декорация. Нашето предложение е да включите красиво написан текст. Калиграфията си е цяла наука, но все пак може да опитате. Подберете подходящ кирилизиран шрифт, който да ви насочва в изписването на символите. По-дългите послания изискват търпение и стабилна ръка. Останалата декорация може да е семпла, но ефектна – колкото повече сърца, толкова по-добре!

4 идеи на картички за влюбени
Перлена картичка

4. С изненада, при отваряне

Това е много лесен начин, да придадете триизмерен ефект на картичката си. Необходими са ви 3 еднакви по размер сърца. Изрязвате ги и залепяте две по две половинки сърца. Разтваряте заготовката за картичка и двете крайни половинки прикрепяте в сгъвката на листа. Едната на левия лист, а другата – на десния.  При отваряне на готовия шедьовър, ще имате изпъкващо сърце. Добавете и мили думи. Красотата на тази картичка е скрита, но най-специалният човек ще я види и оцени.

4 идеи на картички за влюбени
Картичка с триизмерен ефект
4 идеи на картички за влюбени
Картичка с триизмерен ефект

Лесно е да изработите сами картички за влюбени. Те ще са чудесно допълнение към подаръка за този повод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *