събота, юли 27, 2024
Коледа и Нова година

Подготовка на дома за коледните празници

Времето лети бързо. Докато се усетите и Коледа ще почука на вратата, а вие няма как да отворите без украса, подаръци и много празничен дух. Ние сме вашите помощници в коледните приключения. Ще ви напътстваме в снежните преспи, планините от гирлянди и всички премеждия, свързани с Коледа.

Да подготвим дома за коледните празници!

Скриване на есенна украса

За любителите, като нас, на всякакви декорации е важно да съхраняват украсите подобаващо. Приберете ги на сигурно място –  под леглото, в шкаф, в мазето. Чупливите аксесоари загърнете допълнително с хартия или опаковачно фолио.

Лампички

Хората, живеещи в къща, ще ни разберат. Всеки, който желае да освети целия двор, се налага да се катери, да се катери и пак да се катери. Преценете къде ще е краят на лампите и как ще се захранват. Тези, които ще се включват в електрическата мрежа, трябва задължително да се тестват за коректна работа, както и да не се оставят включени без надзор, дълго време. Освен това не пропускайте да подсигурите връзката да се случва на обезопасено и сухо място.

Подменете батериите на лампичките, захранвани по този начин. Ние разполагаме с много такива, като един комплект батерии издържат повече от един сезон. Все пак, направете проверка на всичките ви налични светещи аксесоари. Това се отнася и за малките електрически свещи, идеалните заместители на чаените такива.

*преди да започнете с окачването на 50 м светещ гирлянд, проверете неговата изправност. Ще ни благодарите по-късно за подсещането.

Безопасността е на първо място! Внимавайте с качването по стълба и се концентрирайте максимално, върху разпъването на лампички. Вземете си другарче, защото тази работа е винаги по-приятна в компания.

Елхата

На къде с тази брадва? Нямате елха? Препоръчваме да не наранявате истинско дърво, което няма къде да отгледате, след празника. Качеството на изкуствените дръвчета е все по-високо. Размерите и цветовете са разнообразни. Още по-хубаво – лесно се разгъват, събират и съхраняват. 

Ако ви е омръзнала класическата стойка за елха, можете да разнообразите по няколко начина.

  • Поставете елхата в кашпа, пълна с декоративни камъни. Закрепянето на изкуственото растение може да се случи с голямо парче стиропор, което в последствие да се затрупа с камъчета. Така ще са ви е необходимо и по-малко количество.
  • Облечете стойката с меко и сезонно одеало. Разположете го като нежна преспа, а върху него може да сложите светлини, подаръци и декорации.

Украсата на елхата оставяме за друга публикация, защото може да изпробваме различни техники и орнаменти. Сигурни сме, че с малко въображение и коледен дух, бихте се справили чудесно.

Елементите за декорация

Смята се, че всяка година трябва да се добавя по една нова играчка на елхата. Следете нашите статии по темата, или да си закупите готови орнаменти. Защо не и двете?  За декорация, може да използвате естествени елементи като сушени портокалови резени, клонки, шишарки и други.  Канапът е много подходящ в по-натурални декорации, въпреки че кордата също ще ви е добър приятел в окачването на играчки. 

Не се свенете в използването на венци. Те са емблематични за този период от годината.

Какво да декорирам у дома за коледните празници

Започнете с прозорците. Те са едно от нещата, които хората виждат отвън. Постарайте се да са празнични и да вдъхновяват. Провесените разноцветни орнаменти са много добър вариант за прозорец. Изкуственият сняг и писалките са все по-популярни. Нарисувайте снежинки, подаръци, звезди и какво ли още не. Добавете и лампички, които да озаряват празничните вечери. Със сигурност ще повишите коледния дух на квартала!

Висящата иглолистна зеленина, с лъскави орнаменти, е омагьосваща. Намерете местата у дома, на които можете да я окачите. Декорирайте масата с празнични елементи – покривка, плато, свещи и блясък. Не пропускайте да поставите и коледни сувенири тук -там. Те са като малки парчета от пъзелът, наречен Коледа. Направете си и специален кът, за снимки или просто така. Организирайте го, според вашите усещания за този празник. Когато погледнете към него, с топъл шоколад в ръка, той да ви зарежда с настроение.

Не пропускайте да украсите входната врата и верандата.

Вече сте готови за украсяване на дома. Не чакайте до последния момент, за да се радвате по-дълго време на декорацията. Не пропускайте и да направите едно хубаво почистване на дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *