петък, юли 26, 2024
АктуалноХоби

Есенна декорация – плашило

В интернет има всевъзможни идеи за декорация през есента. Ние ще ви предложим едно импровизирано хрумване. Хайде да си направим плашило. 

Но едно симпатично и по-дружелюбно плашило. Такова, което би сътворило усмивка, вместо страшен писък. Още по-интересно е да се направи с подръчни материали. Готови можете да си купите и със сигурност декорацията ще  стои добре. Ние обаче, обичаме да си го направим сами. Да започваме!

Необходими материали

  • Картонен тубус/пръчка
  • Карирана риза
  • Капела
  • Слама/изкуствена жълта трева
  • Хартиено тиксо
  • Тиква
  • Канап/ цветна лента
  • Парче плат за шалче
  • Цветове за рисуване на лицето
плашило
Есенна декорация - плашило

Ако въображението ви работи със сигурност лесно ще замените нашите материали с нещо ваше, под ръка. 

Трябва да споменем, че нашето плашило ще е само  ръце и торс, за да се подпре в декорирането кътче.

Процес на изготвяне

Изготвяме  структурата на торса и ръцете. Имахме наличен тубус от  някакъв строителен материал (по-къси такива можете да си набавите от рулата  кухненска хартия). На подобни се навиват и опаковъчни хартии.  Одрязахме нашия материал на две и го закрепихме “Т” образно. Хубаво количество хартиено тиксо би свършило добра работа.

Есенна декорация - плашило
Есенна декорация - плашило

Подобна структура е изпълнима и с пръчки. В този случай трябва да направите кръстообразна конструкция, за да има как да закрепите главата.

Закрепяне на главата

Подбрахме доста тежка тиква за нашето плашило. Вие можете да използвате  друг овален обект или изкуствена тиква. Това със сигурност ще намали тежестта. Планът при нас беше да използваме дръжката на тиквата.  Направихме дупка в напречния тубус и забихме там дръжката. С хартиено тиксо (може и горещ силикон) се получи доста здраво. Когато за конструкцията са използвани пръчки може да забиете върха на пръчката в  изкуствена тиква или да я залепите към истинската.

Декориране на плашилото

Обличате конструкцията с ризата. В края на ръкавите може да добавите изкуствена слама и да я пристигнете към ръкавите с канап. Ние имахме  трева от великденски кошници. Тя свърши работа, но със слама ще се получи много по-ефектно и автентично. Главата нарисувахме съвсем семпло с маркер. Тук можете да импровизирате и да вложите повече материали и усилие.

Шапка, изкуствена трева за коса и сме на финалната права.  Препаската или шалът можете да направите от всеки един материал, който може да се  сгъне на триъгълник. Завързвате го и това придава допълнителна здравина на конструкцията и главата. 

Есенна декорация - плашило
Есенна декорация - плашило

Организирайте пъстра постановка за плашилото си. Баля, тикви, дори някой гарван. Но да не сме мрачни, все пак това е есенна декорация, а не такава за Хелоуин.

Добавете пъстри листа и други декорации от листа, които ще намерите тук: Идеи за декорация с листа.

Организирайте декоративният кът, така че да не се намира на много открито място. Ветровитото и дъждовно време не биха се отразили добре на тази декорация.

Последвайте ни в социалните мрежи и там ни покажете какви есенни красоти сте сътворили!

плашило
Есенна декорация - плашило

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *