събота, юли 27, 2024
АктуалноХоби

Декор от магически светещи гъби

Правилно прочетохте, ще се потопим в магическа гора. Няколко пъти срещнахме тази идея в “мрежата” и визията ни плени. Нямаше как да не пробваме тези светещи гъби. Ще ви отведем в приказките, където гъсениците стоят върху гъби, а заек пие чай.  

Необходими материали

  • Лампички на батерия
  • Пистолет за силикон и силиконови пръчки
  • Брокат
  • Хартия за печене
  • Мъх или дървесна кора
Материали
Материали

Направа на светещи гъби

Първата стъпка е да подберете лампичките. Можете да си намерите съвсем базови лед светлинки, лесни за завиване, без декорации. ТРябва да оформите пънчетата на гъбите, така че да се паднат по тях светлинки.  Импровизирайте и направете различни височини. Броя на гъбите и мащаба на декорацията, зависят от дължината на светлините. 

Следва да загреете силиконовият пистолет. Внимателно наслоявайте пънчетата със силикон, така че да не се виждат кабелите на лампичките. Можете да изберете дебелината, чупката и формата на пънчетата. Пазете пръстите си от изгаряне.

Декор от магически светещи гъби
Декор от магически светещи гъби
Декор от магически светещи гъби
Декор от магически светещи гъби

Процесът със създаване на калпачето на гъбите е най-сложен. В различните изпълнения на тази декорация са се ползвали и различни предмети за създаване на обло калпаче. Едни ползват директно метална лъжица, поради естествената вдлъбната форма. В името на експеримента жертвахме една лъжица. Уви, силиконът не се чисти никак лесно от нея. Предпочетохме да използваме напълно импровизиран объл предмет, но преди това да го покрием с хартиено фолио за печене. Това фолио е страхотен помощник, при работа с горещ силикон. Върху хартията уформяте кръг от силикона и докато е още горещ, можете да го поръсите с брокат. Това добавя екстра магичност към тези светещи гъби.

Декор от магически светещи гъби
Декор от магически светещи гъби

Можете да забележите и черната гъбка от снимката, която се получи от остатъчен черен силикон в пистолета. Решихме да тестваме и с този цвят, за да разберем дали ще свети. Все пак се опитваме да ви помогнем с идеи. Понякога е полезно да знаете какво да НЕ правите. Тук обаче улучихме с черния силикон, защото гъбката се превърна в наш фаворит. Брокатът изпъква и светлината спокойно минава през тъмния силикон. Ще си признаем, че черното тук, би придало драматизъм и ще е по-подходящо за хелоуинска украса.

Закрепянето на калпачетата и дръжките става отново с капка силикон. 

Декор от магически светещи гъби
Декор от магически светещи гъби
Декор от магически светещи гъби
Декор от магически светещи гъби

Мъхът и дървесната кора са завършека на тази декорация. На тях закрепяте гъбите, така че да са стабилни и годни за пренасяне. Също така подобни материали могат да ви помогнат със скриване на останалите кабелчета, които не са попаднали в телата на гъбите. Ваше е решението дали да и скриете, или да ги оставите мистериозно да присветват. 

светещи гъби
Краен резултат

Това е бърз и лесен  начин да украсите кътче у дома. Материалите са напълно достъпни и след като направите няколко красиви гъби, със сигурност ще искате да украсите всяко едно кътче с нещо подобно. Биха стояли чудесно до нашето предложение за Градинска декоративна къща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *