петък, юли 26, 2024
Идеи за двора

Направи си сам детски занимания в двора 

В топлото време децата искат да прекарват времето си на открито, а на родителите се пада задачата да измислят интересни детски занимания в двора. Подбрали сме ви игри, които могат да се направят и с подръчни материали.

Детски занимания в двора

Обезопасили сме двора и хайде да започваме!

Дама в двора

Включихме тази приятна игра и в заниманията за деца у дома. Нищо не пречи да я направите и в двора. Дама може да се начертае лесно с тебешири, но сме ви подбрали по-устойчив вариант.

Детски кът с пясък

Децата обичат пясък! Пясъчникът е едно от най-лесните и осъществими места за реализиране в домашни условия. И все пак трябва да подходите с въображение и логика. Пясъкът трябва да е в съд, който да го  задържа, без да се пръска в целия двор. Още по-важна е хигиената. Пясъчникът не трябва да става обитание на различни животни. Това се постига с покриване на съдържанието винаги, когато не се употребява.

Как да използваме стари гуми

Старите гуми могат да влязат в употреба и при подготовката на детски кът. А примерите, които намерихме са пъстри и весели. Могат да се използват за ограда, място за сядане и др.

Настолни игри с камъчета

Морският шах може да се подготви с натурални продукти от природата. Подберете камъчета, които да оцветите, разчертайте игралното поле и ето колко малко е нужно, за занимателно време с хубави игри.

Кът за сядане

Децата обичат да имитират възрастните. Те искат да излязат на двора и да седнат на масата, да сготвят някоя гозба от кал и да се чувстват като мама и тате. На малките деца им трябват малки  мебели – за удобство и комфорт. Вариантите в градината са разнообразни, като започнем от горски пейзаж, до трапезария в дворец.

Катерушки от дърво

Могат да се намерят майстори на подобни съоръжения, които да ви спестят работа. Все пак говорим за детските игри и тяхната безопасност. Ако не се чувствате сигурни да направите нещо, доверете се на специалистите. Когато използваме дървен материал за изграждане на детски катерушки, е необходимо достатъчно добре да изгладим дървесината и да внимаваме за  стърчащи остри елементи. С желание, внимание и търпение можете да постигнете следващия вариант.

Люлка

Ако има дете, което не иска люлка в къщи, то вероятно вече има. Люлката, приспособена и обезопасена според възрастта на детето, е незаменимо място за игра. От какво да я направите ли? От какво ли не! Можете да закупите готова, която да окачите на стабилна основа. Можете и да си “изобретите” от разнообразни материали.

Не забравяйте да се забавлявате заедно с децата си, но не забравяйте и сигурността. Ако не сте сигурни как да подготвите някое от тези детски занимания в двора, допитайте се до специалист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *