петък, юли 26, 2024
Градина

Символични послания на лалетата

Пролетта е сезонът на лалетата. Те са нежни, благоуханни и с ярки цветове. Един от най-хубавите жестове е да подарите сезонно цвете, защото неговата красота не се вижда през цялата година. То е малък миг на доброта, усмивка и мили пожелания. Разбрахме какво се крие зад цветовете на розата, но нека да надникнем и зад някои символични послания на лалетата.

Лалето като символ

Самото цвете символизира силни и дълбоки чувства. Лалетата са идеални за подарък на:

  • партньор;
  • деца;
  • родители;
  • роднини;
  • приятели;

Тяхната нежност и чистота позволяват  да си хармонират в букет с други пролетни представители. Много хора определят точно лалето за тяхно любимо цвете и това е напълно нормално, като се има предвид богатата им история и качества.

Когато дефинираме лалета, не можем да ги разграничавам само по цвят, те са с разнообразни форми на цвета и размери. Все пак, цветовете биха ни помогнали да изразим нашите чувства.

Символични послания на лалетата според цвета

Символични послания на лалетата
Символични послания на лалетата

Жълто лале

Това е усмихнат и слънчев цвят. С него винаги можете да пожелаете най-сърдечни пожелания на близки и приятели.  Жълтото лале символизира надежда и позитивни мисли. Биха усмихнали деня на всеки.

Червено лале

Класически и най-разпространен цвят, сред градинските лалета. Трудно бихме устоили да не си направим домашен букет, но какво ли би символизирал той? Разбира се, червеното е запазен цвят за любовта и всички романтични чувства.

Лилаво лале

Винаги се е смятало, че лилавият цвят е кралския цвят – този на благородниците. Лалета, обагрени с лилаво, символизират елегантност или изисканост. Ако се възхищавате на някого, със сигурност ще му го покажете с лилави цветя.

Розово лале

Игривият, розов цвят подхожда на всяко цвете. Лалетата са впечатляващи в тези нежни багри, а посланията които носят са само позитивни. С тях пожелавате късмет, поздравления и положителни емоции на близки и приятели.

Синьо лале

Това е еднорогът сред лалетата. Синият цвят е много рядко срещан сред растенията, това се отнася и за тези пролетни цветя. Лале, близо до синия цвят, се създава трудно и е рядкост. Такава и символика би носило то – уникалност.

Бяло лале

Белият цвят винаги символизира чистота, невинност и дори духовна извисеност. Подарявайки бяло лале, вие можете да поднесете извинения, с желание за по-чисти отношения  и ново начало. Бялото е  символ и на невинността.

Винаги можете да поднесете пъстър букет, с повече от една символика. Важното е да е от сърце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *