петък, юли 26, 2024
Обзавеждане

Злато в интериора

Златото е предпочитан аксесоар, когато се отнася за официални тоалети. Не трябва да го подценяваме и когато “обличаме” дома си. Може да ви звучи натруфено и трудно за комбиниране, но елементи имитиращи този благороден метал (в умерени количества и правилно стилизирани), могат да предадат класа и лукс на всяко помещение. Да добавим малко злато в интериора.

С какви цветове се комбинира златния цвят

Златните нюанси могат да са различни върху материали от различен характер.  Все пак металиковото злато може да се комбинира с много топли тонове. Наситени цветове от топъл характер, също хармонират с този привидно притеснителен нюанс. Класически цветове, които подхождат са червено, сиво, зелено, кафяво.  За търсещите цветове с повече дълбочина и сложно име, бихме предложили маслинено зелено, бежово, пепел от рози и нюанси на лилавото. 

Златното върви ръка за ръка с дървесни десени и кафявия цвят. При тъмно кафяво, по-светло бежово или дървесен мотив, златното би стояло като чудесен акцент.

Злато в интериора
Златно със зелени нюанси
Злато в интериора
Златно с розови нюанси

Към белите, изчистени стилове могат също да се добавят златни аксесоари. Тогава дори и най-минималистичния стил ще се превърне в бижу.

Злато в интериора
Злаатно, бежово и бяло

Ако златото ви смущава, но искате да добавите лек блясък към някое помещение, започнете с нещо семпло и малко. Можете да интегрирате златото в малки и малко елементи.

Къде да има злато в интериора

Златото може да присъства под разнообразни форми и аксесоари.

Къде има злато в интериора
Къде има злато в интериора

Дръжки

Един от най-лесните начини да добавите блясък на една мебел, е да поставите позлатени дръжки. Те са подходящи както за кухненските шкафове, така и за тези във всекидневната. 

Осветителни тела

Колкото по-близо е до светлината, толкова по-впечатляващи са цветовите градиенти на златото. Отблясъците променят и подсилват цвета, поради тази причина осветителни тела със златни мотиви са чудесен аксесоар.

В мебелите

Нямаме предвид да търсите златни облицовки на цялата холова гарнитура (ако не искате, разбира се). Под злато в мебелите визираме леки акценти, които само загатват за благородния метал. Злато в интериора получавате лесно като подбирате обзавеждане със златни крака, например.

Декорации

Всички ненатрапчиви, златни, декоративни елементи са добре дошли за повечето помещения. Всеки елемент е въпрос на вкус и лично вие ще прецените с какви аксесоари да се снабдите – златна ваза или шнурове за пердетата, опитайте се да не прекалявате с този цвят.

Всичко трябва да е в премерени количества, защото границата с кич е тънка. Но пък, никой не може да ви каже как да използвате златното си.

Снимков материал: Pexels

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *