събота, юли 20, 2024
ГрадинаАктуално

Цвета на розите

Това прекрасно цвете е чудесен подарък за всеки празник. Букетите с рози се поднасят по всякакви поводи, а саксийните такива по нищо не им отстъпват. Какво по-хубаво от това да се радваш на красиво цвете дълго, в градината? Разберете как да се грижите за розите в градината тук:

Грижа за розите в градината

Това универсално цвете е част от сватби, рожденни дни и всякакви други празници. Още по-хубавото е, че богатството от цветове е толкова голямо, че всяка роза е уникална със своята красота. А чували ли сте, че в цвета на розите се крие специфична символика. Прегледайте какво значи розата, преди да я подарите.

Червен

Това е най-популярният цвят и най-избираният за подаряване. Червената роза е класика в любовните сцени и това не е случайно. Тя символизира пламенна и истинска любов. Романтиката може да бъде показана дори само в една червена роза. Когато говорим за букет розите с този цвят, то те са символ и на лукс. Има ли дама, която да не бъде изумена от 101 червени рози? Ние предпочитаме тези в саксия, но със сигурност звучи впечатляващо.

Бял

Белият цвят символизира чистота. Така е и при белите рози.  Те са популярен избор сред булчинските букети, защото са нежни, семпли и в същото време, много красиви.

Жълт и оранжев

Тези топли цветове даряват всяка дама с усмивка. Букетите с жълти и оранжеви рози могат да се дават по всеки повод – формален или не. Те съпътстват пожелания като щастие и позитивни емоции. Могат да се подарят с мили и приятелски чувства.

Розов

Закачлив цвят, който може да разкрива различни чувства. От най-невинна благодарност, до романтично предложение. Когато става дума за розово, то не можем да говорим само за един нюанс. Цвета на розите варира от от нежно розово до наситено и всяка една е уникална, впечатляващата и показваща топли чувства. Светло розовото показва невинност и чистота. Може да се подари на майка, сестра или дъщеря. Защо не на скъпа, добра приятелка?

Лилав

Това е цветът на благородниците. Той също може да показва силни чувства. Ако желаете да покажете любов с по-нестандартен цвят, лилавото е този цвят.

Син

Тези редки рози са мистериозни и много красиви. Има нещо магическо в тях и можете да покажете на някого, колко специален е за вас.

Черен

Всяка роза е красива, но въпреки това, този цвят се свързва с тъга и отрицателни емоции. Черната роза може да показва и сила. Не често избиран цвят, за подарък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *