петък, юли 26, 2024
Идеи за двора

Защита на двора при вятър

Актуалните метеорологични особености включват силни ветрове, които могат да бъдат опасни. Необходимо е да се погрижите за двора и градината си така, че да се превърне в безопасно място, по време на вятър. Безобидният бриз може да е приятен, но защита на двора при вятър е много необходима, ако скоростта му е висока.

Начини за намаляване на течението

Ако се намирате на ветровито и по-открито място, от полза ще е предварителната подготовка срещу по-силни ветрове. Високите масивни огради и зидове не са добър вариант. Удряйки се в тях, теченията могат да се завихрят и да причинят повече щети. Нуждаете се от материал, през който все пак могат да преминават ветровете и постепенно да намалят своята скорост. Можете да заложите на живи растения, с много добра и здрава коренова система. Високи живи плетове не биха навредили на екстериора, дори биха обуздали преминаващите ветрове. Неплътни бамбукови и дървени огради могат да служат добре срещу тази стихия. Заложете на вечнозелени растения и няма да се безпокоите за наличието на течения, когато им окапят листата.

 В същото време, трябва да сте внимателни, защото отглеждането на много високи дървета, в близост до сгради и обитаеми зони, може да е опасно. Преценете рисковете и разстоянията, за да се радвате на сигурност, във ветровитите вечери.

Сигнализация за усилващ се вятър

Снабдете се с ветропоказател или устройство, което да ви показва, когато се появява по-силен вятър. Това ще помогне в преценката и подготовката срещу течението. Може да потърсите датчици и сензори за вятър. Те са иновативно и добро решение.

Защита на двора при вятър

  • Сгънете всички временни сенници, тенти и чадъри. Те са първото нещо, което ще бъде отнесено или скъсано от силни ветрове;
  • Приберете всички малки и леки елементи на завет;
  • Завържете за стабилна опора влечащите растения;
  • Направете сигурни парници на посеви и нежни растения;
  • Наблюдавайте покривната част и улуците.

Мислете глобално

Ако зоната, в която се намирате, е ветровита, то е ясно, че и вашите съседи имат същите проблеми. Проучете как да направете изкуствен щит срещу стихията, като създадете или развиете гора, в близост до жилищната област(ако териториалните особености го позволяват).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *