петък, май 17, 2024
Коледа и Нова година

Да планираме годината

Нова година – нови планове и обещания. За да се превърнете в още по-добра версия на себе си, то трябва направите равносметка. Винаги е по-лесно да напишете всичко, защото материализирайки плановете си, те имат по-голяма тежест. Продуктивността  през новата година ще ви направи по-щастливи и удовлетворени. Хайде да минем през тази година с организация, усмивка и любов към себе си! Да планираме годината!

Но как?

Изгответе си планер

Това не е прищявка. Планерът може да бъде изключително полезно пособие, което да организира живота ни, на дневна база и в по-дълъг период. Организацията и дисциплината са водещите фактори за успех. Превърнете годината в успешна, като планирате. Кои са нещата, които искате да постигните, къде искате да отидете, опишете всичко. Разбира се, че не може да живеете “по разписание”, оставете си време за импровизация и не претрупвайте графика със задачи.

Планирайте разходите

Полезно е да обмислите предстоящите разходи за годината. Това щепомогне да се подготвите предварително и да ги разпределите. Включете реновации, нови уреди, пътувания и всички разходи, които биха се отразили значително на бюджета.  Разпределете ги равномерно. Знаем, че винаги могат да се появят непредвидени разходи. Заделете сума и за тях. Както се казва, “за всеки случай”. Спестявайте по малко с кауза, която ще ви направи щастливи. Надпишете касичката и пресметнете каква сума ще ви е необходима. 

Споделете решенията си

Не пазете намеренията си. Когато говорите и обсъждате своите планове, те се превръщат в нещо истинско. В главата ви са само идеи, а когато ги споделите се превръщат в намерения. Благодарение на обсъждането, може да получите съвети и дори помощ.

Изградете си полезен навик

Здравословните практики ще ви направят по-пълноценни. Новата година е чудесно време да се отървете от някой вреден навик. Не си задавайте невъзможни цели. Не променяйте живота си изцяло. Идеята не е да се самозаблуждаваме и мъчим за няколко седмици, а с малки стъпки да изграждаме завършена личност. 

Това е годината, в която да добавите още един малък, но полезен навик. 

Четете книги

Защо да го правите ли? Защото книгите са нов и различен свят; Можете да вникнете в различна гледна точка; Имате още една тема за разговор; Обогатявате речниковата си култура. Убедихме ви, нали? Отбележете колко и кои книги искате да прочтете.

планираме годината и четем книги
Четете книги

Научете нещо ново

Инвестирайте в своите знания. Бъдете последовател на максимата: “Човек се учи, докато е жив”. Всяка нова година е повод за натрупване на още познания в дадена област. Разширете кръгозора си, дори да звучи банално.

Здрав дух – здраво тяло

Не забравяйте да се погрижите и за духа си. Не прекалявайте с работа и напрежение. Когато сте нервни, напрегнати и уморени, продуктивността ви страда. Отделете време за хоби и релакс. Правете нещата, които ви карат да се усмихвате. Това е вашата година!

Как ние планираме годината?

Надяваме се, че с тези съвети ще ви помогнем в организация на 2023-та година.

Понякога планираме годината прекалено пресилено и нереалистично. А това ще доведе до разочарование и умора. Не правете тази грешка.

Ще споделим и нашите планове, а именно да продължаваме с полезните и стойностни статии. Стремим се към разширяване на темите и цялостно развитие. Заедно ще научаваме все повече неща и ще се вдъхновяваме!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *