петък, май 17, 2024
Коледа и Нова годинаПразници

Нова Година – у дома, на ресторант или на екскурзия

След  подаръците, многото храна и Коледния дух се обръщаме към следващия празник – Нова година. Казваме си “Другата година ще съм по-добър, по-успешен, по-целеустремен”, за нас този ден не е просто празненство. Той е надежда за изграждане на едно по-добро “Аз”. Даваме си обещания, вдигаме гръмки тостове и желаем да посрещаме новата година с най-близките си хора. Най-често този празник събира весели компании за още по-весело прекарване. А къде да празнувате Нова година?

У дома

Ако вашият дом е избраната дестинация за новогодишната нощ, трябва да се подготвите. Първо преценете как и къде ще съберете гостите си. Предварително набавете допълнителни маси и задължително пребройте столовете. Най-неприятното нещо е да търсите места за сядане в последния момент. Пригответе съдовете за сервиране, всички необходими чаши и останалата посуда. Ако имате нужда от допълнителни плата – набавете си ги. Обмислете трапезата и  разпределете менюто. Всеки може да приготви по нещо. Друг вариант е да купите всичко, като определите общ бюджет. Пригответе места за пренощуване, ако някои от гостите ви ще останат.  И да нямате такава информация, е полезно гостната да е готова, за всеки случай.

Не е достатъчна само трапезата. Трябва да намерите начин да забавлявате всички присъстващи. Измислете занимания и игри, томболи и приключения. Ако компанията включва и деца, организирайте самостоятелна маса за тях, с много място за игра и забавления. Да приемете гости е голяма отговорност, но сме сигурни, че ще се справите чудесно! Статията ни за Коледа може да ви е много полезна, да се превърнете в най-добрите домакини за Нова година.

Нова година в приятел

Дори и празненството да не се случа във вашия дом, не бъдете безучастни. Вземете инициативата за направата на част от блюдата или игрите. Включете се в обсъждането и предпразничния пазар. Помогнете с приготовленията, както и предложете помощ след самото празненство.

На ресторант

Това е един от най-неангажиращите варианти за новогодишната нощ. Избирате ресторант, предплащате куверт и не мислите за нищо. Важното е да сте намерили подходящото място и може да го направите с компания. Ресторантът се грижи за вашия комфорт и ситост. Най-често има празнична програма, от която вие да се възползвате. Минусът на такъв тип забава е, че сте ограничени в избора на музика и сте в компанията на още няколко маси с непознати хора. Все пак, благодарение на чудесния празник, можете да създадете нови запознанства, да разнообразите ежедневната компания и занимания. Най-хубавото е, че няма да ви се налага разтребване и миене на съдове.

На екскурзия

Вариантът да “избягате” с любимия човек, предполага добре преживяване и релакс. Все пак, можете да се организирате с голяма компания и да посетите къща за гости. Важното е да намерите оферта по-рано през годината, защото много хора избират този начин на празнуване. Носете си връхни дрехи, достатъчно багаж и празничното настроение. Не предприемайте пътувания само с една нощувка, защото това би било изморително и изнервящо. Ако сте избрали планинска хижа, прегледайте прогнозата за времето и евентуални снежни бури. Винаги носете допълнително одеало. 

Нова година, нова надежда! Не е толкова важно къде ще прекарате празника. От значение са веселото обкръжение и незабравимите преживявания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *