петък, май 17, 2024
Коледа и Нова година

Идеи за Коледни подаръци

Време е! Последната седмица преди Коледа настъпва, а заедно с нея и нуждата от подаръци. Доставчиците хвърчат от град на град, а ние се вайкаме какъв би бил най-добрият подарък за близките ни.  Част от хората разчитат на поръчки от интернет, други предпочитат да подберат лично асортимента от подаръци, важното и в двата случая е да се добави щипка любов и много желание. По-подготвението ентусиасти приготвят и част от нещата сами. Но дори само да се погрижите за опаковките, подаръците биха имали частичка лично отношение. А това, според нас, е най-важното при подаряването. Хайде да разгледаме нащите идеи за Коледни подаръци:

Подарък за дете

Може да се каже, че тази задача е лесна. Поглеждате в писмото за Дядо Коледа и  то може да ви е пътеводна звезда в решенията. Добре е да знаете какви герои и игри предпочита детето. От значение е и възрастовата категория, за да набавите възможно най-интересната и безопасна играчка. 

Книгата винаги е чудесен подарък. В книжарниците вече може да откриете много допълнителни аксесоари към избрана колекция с книги. Хари Потър идва в комбинация с раници, училищни пособия, фигурки, пъзели и какво ли още не.

Като споменахме пъзел, това е нашият фаворит сред детските подаръци. Винаги можете да откриете подходящо изображение за всяко дете, което то да нареди с интерес и нетърпение. 

Настолните игри също са чудесно решение. Те стимулират срещите и взаимоотношенията между малчуганите. Повечето сме израснали с “Не се сърди човече”, а днес предложенията с настолни и занимателни игри за безкрайни. Можете да намерите такива както за най-малките, така и за тийнейджъри. А защо не приказка – игра?

По-нестандартните подаръци за деца включват някакво обзавеждане в стаята. Едва ли би се оценило колкото играчка, но ако оцелите любима детска тема, детето ще е щастливо.

Характерни са и играчки според сезона. Коледни декорации, дрънкулки и аксесоари биха зарадвали всяко дете.

Ако детето е по-голямо и обича да играе компютърни игри, можете да насърчите това хоби с контролер, слушалки или допълнителна периферия, която може да му е полезна и в учението (не ни съдете за това предложение, а прегледайте офертите за безжични слушалки).

НЕ препоръчваме да подарите дрехи за Коледните празници. Въпреки, че родителите биха се зарадвали на подобен подарък, то децата не биха ги приели много празнично.

Подарък за жена

Идеи за Коледни подаръци дебнат от всяка витрина. Отново ще започнем, че най-добрият подарък е свързан с интересите и вкусовете на съответния човек. Една дама винаги би се радвала на козметика или бижуВино или любим алкохол е сред нашите приоритетни предложения и сме сигурни, че всяка жена би се зарадвала на хубаво вино. Аранжирано по Коледен начин, то ще допринесе за празника. Алкохолът не е само мъжки подарък, но трябва да сте сигурни, че дамата го пие. 

Обичаме класиката и ще споменем ароматна свещ. Тя никога не е банална, особено ако е луксозна и с много приятен аромат. Зимните аксесоари като шапка, ръкавици, шал са идеален подарък. Направете ги комплект или изберете любимите тонове. Със сигурност ще бъдат полезни в студените дни. Включваме и топли пантофки, чорапки, ботушки за вкъщи.

Домакински съд, с Коледно намигване. Какво е това ли? Нещо непрактично, но и много симпатично. Голяма Коледна кутия за сладки, плато-снежинка, Коледна форма за кекс, разбирате на къде бием. Една домакиня винаги неглижира подобни покупки, но като подарък би им се зарадвала. Следващото ни предложение е книга! Обичаме книгите, обичаме да подаряваме и да ни подаряват книги. Ваучерите за козметика, книги и процедури могат да изглеждат като нещо повърхностно и без лично отношение, но понякога са по-безопасното решение. Цветето е рискован ход… Особено Коледната звезда. Нашите никога не оцеляват, а са толкова красиви. Вероятно ще е полезно да разгледаме на дълго и широко отглеждането на тези растения. Все пак може да заложите на иглолистен храст или любим вид (много дами отглеждат разновидности на орхидеи). Все пак, има много поводи, на които да подарите цвете. Бъдете по-изобретателни през Коледните празници. Ако знаете какво хоби обича да практикува дамата, насърчете я с творчески комплект. Рисуването по номера е чудесен подарък. Не пропускайте плодовете и сладкишите!

Подарък за мъж

Тук е възможно да се повторим, но дамските и мъжките идеи за Коледни подаръци не се различават толкова. От зимните аксесоари, през любим алкохол, чак до козметика. Добавете мъжки цветове и аромати и опаковъчна хартия за мъже. Жените биха се радвали на толкова много неща, но това се отнася и за мъжете. Ваучерите за любима книжарница или онлайн магазин са актуални. Аксесоарите за колата или някаква електронна “джаджа” също могат да се включат в списъка с подаръци. Защо не халат? Защото не е толкова близък приятел? Добре, тогава празнични пантофи.

Идеи за Коледни подаръци на семейство

Тук сме с две ръце за добре поднесена кошница/щайга/кутия, пълна с благинки. Добавете Коледен мотив, вино, бонбони, дори плодовете са добре дошли. Така ще има за всеки по нещо и подаръкът ще крещи “Изобилие!”. Плата, табли и подноси също са хубава семейна идея. Те могат да се използват през цялата година и ще пораждат мили спомени. Подарете семейна настолна игра, за да ви канят по-често на забавни вечери. Коледен сувенир не е от най-практичните неща, но остава във времето като част от украсата. Така ще остане и частичка от вас. Голям пъзел би стимулирал семейните взаимоотношения и смятаме, че е чудесна идея за подарък.

Един от най-водещите фактори за избора на подарък е бюджета. По-важни обаче трябва да са емоциите, които съпътстват подаръка и желанието за неговото поднасяне. Дори най-обикновения подарък, поднесен правилно, може да изглежда пищен. Да не забравяме, че Коледа не е само размяна на подаръци. Магията на този празник е отношението, семейните срещи и топлите спомени. Надяваме се тази статия да ви е била полезна и да се вдъхновите от тези идеи за Коледни подаръци. Не пропускайте и картичка!

П.П. Топлите чорапи не са скучен подарък!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *