събота, юли 20, 2024
Коледа и Нова година

Коледни чаени свещи

Ароматните свещи са чудесен подарък за зимните и мрачни дни. Те са аксесоар, на който всеки може да намери място у дома. Все по-разпространени са творците, изготвящи натурални свещи, в домашни условия. Вие можете също да разтопите старите свещи, да добавите аромати и да им вдъхнете нов живот. Обикновените чаени свещи също могат да се превърнат в красив подарък, с малко декорация. Да направим красиви, Коледни чаени свещи.

Необходими материали

  • Свещ, с по-голям радиус
  • Горещ силикон
  • Канап
  • Подаръчна лента
  • Шишарки
  • Декоративни елементи
Коледни чаени свещи
Необходими материали

Украсяване на Коледни чаени свещи

Основата на чаените свещи обикновено е метална и не всяко лепило ще закрепи декорация. Силиконът, от своя страна, може да свърши добра работа. Важно е да нанасяте малко количество, защото бързо се втвърдява върху металната основа.

Вариантите за декорация са разнообразни и зависят от вкуса ви. 

Нашата идея беше да придадем по-празничен вид на свещите, но с естествени материали.  Използвахме “люспичките” на шишарка, като предварително ги отчупихме. Процесът не е сложен, но може да си помогнете с резачки или клещи. По-лесно частите на шишарка се издърпват навън, а не се чупят. Всяка една люспичка следва да бъде залепена върху свещта. Опитайте се да разполагате частите подравнени, спрямо горния край, защото в долния ще бъдат покрити.

Тук е моментът и да отрежете по-дългите части, които биха излезли извън металната повърхност на свещта (в долния край). Процесът е бавен и няма да се понрави на по-нервните от вас. Направете си чай, пуснете любим филм и погледнете на това занимание като релаксиращ процес. Всичко се случва по-добре, ако се прави с желание.

Коледни чаени свещи
Декориране
Коледни чаени свещи
Декориране

Когато сте обиколили цялата свещ с частите на шишарката, следва да решите канап или подаръчна лента ще използвате. Защо не и двете? Но се постарайте да не прекалите с аранжировката.

Важно: Не поставяйте много стърчащи елементи, които могат да се запалят от пламъкът на свещта.

При залепване на лентата и усукване на канапа, използвайте отново силикон за закрепяне. Ако смятате, че той ще се размекне от температурата на свещта, постарайте се лентата да е така залепена, че да придържа цялостната декоративна конструкция (не е толкова сложно, колкото звучи). Канапената декорация е винаги чудесна, в комбинация с естествени материали. Добавете портокалови корички, изкуствени клончета и сушени растения.

Коледни чаени свещи
Завършени Коледни чаени свещи

Важно: Не пропускайте, че металното дъно на свещта не е покрито с нищо. Все пак ще е необходима подложка или свещник, за да не се нагрее/изгори повърхността под самата свещ. Никога не оставяйте запалена свещ без надзор! Такива декорирани свещи препоръчваме да се използват предимно за украса и техният естествен аромат е достатъчно силен, без да се палят.

Подобни свещи можете да добавите към подаръчна кутия, или да опаковате самостоятелно за колеги и приятели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *