събота, юли 20, 2024
АктуалноИдеи за домаОбзавеждане

Свободна стая. В какво да я превърнете?

Ако се чудите върху този въпрос, ще ви дадем няколко интересни идеи за преобразяване на вашата свободна стая. Разбира се, всеки избор е относителен и трябва да удовлетворява вашите нужди и интереси.

По-голямо пространство

Първо трябва да се убедите, че стената не е носеща и  може да бъде разрушена (изцяло или частично). След необходимата събрана информация можете да пристъпите към обединение на две помещения, но контролирано и с помощта на специалист. Самоволното нарушаване на конструкцията на сграда може да бъде много опасно. По-голямото помещение предполага повече място за любимите дейности и по-голям простор. Можете да увеличите размера на всекидневната, като разположите и камина и допълнителни мебели за отдих. Ето какви могат да са те: Видове мебели за сядане.

Допълнителна гостна

Винаги е полезно да имате още една гостна. Ще бъдете спокойни, че вашите гости имат комфорт и уединение. Ако сте от типа хора, които много обичат да им гостуват, то това ще е идеалната стая. Може да я комбинирате с хранилище, като разполежите в нея гардероби и шкафове. Мебелите  обаче, не трябва да са прекалено много и да задушават посетителите. За по-голяма функционалност, гостната е добре да разполага с две единични легла, защото не винаги ще посрещате семейни двойки. Едно цяло помещение предвидено за посещения веднъж на няколко месеца, според нас, е загуба на пространство. Опитайте се да комбинирате стаята и да я приспособите както за сън, така и тя да бъде с допълнителна функция.

Домашен фитнес

Все по-често чуваме, че в застоялият ни начин на живот, трябва да се грижим за физическата си активност. Спортът е здраве! Точно заради забързаното ежедневие и многото ангажименти, времето за посещаване на фитнеса не неглижира. Тичането също е вариант, но остава зависимостта от метеорологичните особености и наличието на близки паркове и алеи. Ако разполагате със свободна стая, защо да не я превърнете в личен фитнес. Ще разположите точно такива уреди и аксесоари, от които се нуждаете. Няма да се налага да сгъвате килимчето за йога, а и музиката, която ще слушате, ще е лично ваш избор. Ако ще инсталирате  тренировъчни уреди към тавана или стените е препоръчително първо да сте сигурни, че съответните стени могат да понесат тежестта. Не затрупвайте стаята с уреди, които няма да използвате, а само ще събират прах. Въпреки, че това е екстра стая и тя си иска почистване. Минусът на такава стая е, че ново оборудване би било доста голям разход.

Игрална зала

Голяма маса за настолни игри, тенис на маса или билярд. Изборите са, според интересите ви, а тези мебели е трудно да се съберат в други помещения. Ако отделите приключенското си хоби в специализирана стая, останалата част от семейството ще разполага със свободна всекидневна и място за практикуване на друго хоби. Специализирана игрална зала ще намали и хаоса. Представете си да редите пъзел върху масата за хранене и да трябва периодично да го измествате. Това може да ви коства както нерви, така и разпиляни парчета. Масата за игра в стаята за игра можете да подредите и по-късно, без това да внася хаос в основната част на жилището ви. Стая, от този тип, не би излязла толкова скъпо, ако включва основно маса и столове. Можете да я комбинирате с гостна, като поставите допълнително легло.

Офис

Различните професии изискват уединение и концентрация. Работа и шумът в общото жилищно помещение е трудно да си хармонират. Ако предпочетете да превърнете допълнителното помещение в домашен офис, започнете с  удобно бюро и стол. Допълнете с библиотека и защо не диван. Разположете техниката си така, че всичко да ви е под ръка. В специализираната свободна стая ще се концентрирате по-добре и това ще повиши вашата производителност. Офисът може да бъде и работилница, ако се занимавате с някакъв занаят, изискващ техника и пространство.

Домашна библиотека

За хората, които обичат да четат, книгите винаги не стигат. Това се отнася и за мястото за библиотека. Можете да преобразите свободната стая в голяма библиотека от мечтите ви. Цяла стена в книги и място за още. Съчетайте това кътче с релаксиращи кресла, които ще превърнат четенето в СПА процедура. Плюсът на такова помещение е, че всички книги могат да са организирани прилежно и събрани на едно място.

А, вие в какво избрахте да превърнете вашата свободна стая?

Снимков материал: Pexels

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *