събота, юли 20, 2024
АктуалноИдеи за домаОбзавеждане

Видове мебели за сядане

Ако ви се налага да мислите за обзавеждане на дома, то със сигурност сте се сблъскали с разнообразни мебели за сядане и най-вероятно сте объркани кой е най-подходящият за вашия интериор.

Дори ние бяхме изненадани от многото варианти за сядане. За релакс или посрещане на гости, трябва да сте подготвени с подходящите мебели. А те се класифицират, според формата, приложението и броят места за сядане.

С едно място за сядане

всекидневнатрапезарияспалняофис
стол
фотьойл
табуретка
бар стол
офис стол
пуф

Стол

Люлеещи, разгъваеми, дървени, с разнообразна тапицерия и форма. Пазарът е богат на варианти, според дизайна на вашия интериор. Столът е подходяща мебел за всяка една стая. Трапезарията налага големи красиви маси и уютни столове за семейни вечери. Стол можете да имате и в спалнята, до тоалетката. Понякога дамите се застояват пред огледалото повече и наличието на мебел там е полезно и удобно. Домашният офис е добро място за столове, а там могат да се съхраняват и разгъваеми столове. Тези столове са чудесна придобивка за малки домове, защото не заемат място, когато не са нужни.

мебели стол
Видове мебели за сядане

Кресло/Фотьойл

Няма нищо по-уютно от почивка край камината, в удобно кресло.  В последно време, тези мебели не са много предпочитани, защото заемат много място, спрямо функционалността си. Въпреки това, съвременните модели включват много екстри за сън, релакс и масаж. 

Табуретка

Компактна мека мебел, която може да се разположи както в хол, така и във всяка друга стая. Табуретките са удобни и не заемат много място. Производителите предлагат разнообразни модели, цветове и материали. Дори можете да намерите табуретка, която служи и като съд за съхранение на предмети.

Бар-стол

Кухня, която разполага с модерен и функционален плот може да бъде допълнена със столове “щъркели”. Те са по-високи от стандартен стол и придават модерна визия. Когато разполагате с общо помещение за кухня и всекидневна, решението да добавите плот за хранене може да се комбинира с едни ефектни и в същото време удобни бар-столове.

мебели бар-стол
Видове мебели за сядане

Офис стол

Очевидно този стол е най-подходящ за работното място, пред компютъра. Когато работите дълго на бюро, ергономичните офис столове спасяват гърба ви. Моделите са впечатляващи. От семпли и изчистени дизайни, до такива, достойни за космически кораб. Функциите, които предлагат подобни столове са регулиране на височина, подлакътници, дори и облегалка. Материалите често са комбинации между текстил и кожа.

Видове мебели за сядане
Видове мебели за сядане

Пуф

Познати и като барбарони, тези закачливи седалки са чудесни за офис, детска, дори и за спалня. Предлагат удобство и бунтарско и щуро излъчване на интериора. Голямо удобство е, че те са изключително леки и могат да се пренасят лесно.

С повече места

всекидневнатрапезарияспалняофис
диван
пейка

Диван

Сис сигурност всекидневната не може да се нарече така, ако тя не разполага с диван. В публикацията Видове дивани и кой да изберете, сме ви запознали с основните разновидности на тези мебели. Богатите размери и форми дивани предполагат те да са идеални за кухня и дори офис помещения. Дивани, с функция за сън, са бонус в малки жилища.

мебели диван
Видове мебели за сядане

Пейка

Пейката в интериора не е тази пейка, за която се сещате когато отидете в парка. Те са удобни, меки и ефективни спрямо използване на пространството. Пейките могат да се използват почти навсякъде у дома. Предлагат се съвременни мебели за антре, с функция за сядане. Те са шкаф и пейка в едно – функционалност и удобство.

Снимков материал: Pexels

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *